engelsk
norsk
kjerringRådhusplassen Overnatting - Lurøy Havn

Mange Aktiviteter på Lurøya

Båtliv og fiske
utsikt mot nord fra Lurøy kai
Lurøy kaiet
Lurøy Havn
fisking
padling er populært i Lurøy

Vi har mange aktiviteter på Lurøya. Fiske i Nord-Norge er en av dem, og utvilsomt den beste av havfiske destinasjoner for torsk, kveite, sei pluss mange flere arter. Opp på nord kysten og øyene rundt Nord-Norge, kan du finne de beste plassene for både størrelse og antall fisk.

Lurøy gir rike muligheter for en aktiv ferie, perfekte forhold for kajakkpadling .


Turgåing og Sykling

oversikts kart Lurøy
Utsikt fra Lurøy fjellet
turstier på Lurøy
sykling og øyhopping i Lurøy
Utsikt fra fjellet
turstier på Lurøy
Lett tilgjengelig og godt merkede turstier, går til toppen av Lurøy fjellet, eller rundt øya. Det er en fantastisk utsikt fra toppen av fjellet. Denne stien er svært populært, og folk fra hele landet kommer hit for å oppleve denne utrolige natur panorama.
Lurøy er også et populært reisemål for syklister som reiser fra øy til øy for å få maksimale opplevelser fra vårt vakre øysamfunn. Populært kalt "ØYHOPPING". Det er veldig enkelt å reise fra fastlandet ut til øysamfunnet med ferge eller hurtigbåt og oppdage nye steder, med vill flott natur.

For å komme hit ut til Lurøy må du ta sjøvegen enten med bilferge, hurtigbåt eller egen skyss. Bilferga M/F "Lurøy" går mellom Stokkvågen, Onøy, Sleneset og Lovund. Hurtigbåten M/S "Helgeland" går fra Sandnessjøen, Nesna, Stokkvågen, Onøy og videre ut til Træna. Nordlandsekspressen går fra Bodø til Sandnessjøen og er innom Onøy på turen. Hurtigbåten M/S "Nesøy" går daglig mellom Stokkvågen, Aldra, Kvarøy, Hestmona, Sørnesøy og Onøy. Det går også buss fra Mo i Rana til Stokkvågen.

Sjekk rutetidene her:

båtforbindelser i Lurøy
Hurtigbåten i Lurøy

 

Spisesteder - Lurøygården
kaker fra Lurøygården
brødovnen i Lurøygården
Lurøy kirke
Hagen i Lurøygården
restauranten i Lurøygården

Det er muligheter til å forhåndsbestille middag, eller andre måltider på Lurøygården. Kanskje en fin måte og samtidig få en omvisning i den flotte renessanse hagen, og nyte de flotte omgivelsene. Eller kun for å komme og smake på de nybakte brødene fra den flotte tradisjonelle innebygget bakeovnen.

For bestilling ring Skjalg/Malin Nordås tlf - 95 72 52 87/99 02 24 90

Kystmuseet - Renessansehage - Lurøy Kirke
Hagen
Lurøy Gården
Kyst museum på Lurøy
kyst museumet
traktor fra museumet
Kystmuseet Kystlaget ble startet i 1988. På kystmuseet, som er lokalisert mellom Lurøy kirke og Torshavn (Lurøy kai),finnes en samling av gamle gjenstander fra fiske og jordbruk. En stor del av dette er gamle båtmotorer av ulike slag. Bl.a har museet i sin samling en Lovundkutter, som er vernet. Utenfor kystmuseet ligger skjelettet av en seihval, og like over veien finner man "Antonettastua", et lite restaurert hus som er en del av museet.
"Kystlagsdagene" arrangeres årlig av kystlaget i slutten av mai, eller i begynnelsen av juni, og da kan en være med på oppstart av båtmotorer, utstillinger og salg fra lokale håndverkere, kafe med fiskekaker etter gammel oppskrift og mye mer.

For omvisning, ring Birger Johannessen tlf - 97 46 01 29

Flotte planter i Lurøygården
Lurøygården har Nord-Norges best bevarte renessansehage fra sist på 1700-tallet, og har vært i Mickelborg-og Dass-slektens eie gjennom hundrevis av år. I hagen finnes mange opprinnelige stauder, lysthus, stabbur, en kunstig dam og en over 18 meter høy blodbøk. Lurøygården ligger lunt til oppunder fjellet like ved Lurøy kirke, og er åpen for besøkende. For omvisning anbefales man å ta kontakt på forhånd, men ønsker man å vandre i hagen på egen hånd er man velkommen til det.
Inngang kr 50 betales i en kasse ved hageporten, og går med til vedlikehold av hagen.

For omvisning/informasjon ring Skjalg/Malin Nordås tlf - 95 72 52 87/99 02 24 90

Lurøy kirken

Lurøy kirke er lokalisert mellom Rådhusplassen og Lurøygården. Den er en vakker gammel tømmerbygning fra 1812. Kirken har korsplan og 375 sitteplasser. Kirken er lys, rommelig og høyloftet, og slik den står i dag er den blitt gjennom flere reparasjoner og ombygginger. Kirken har vernestatus automatisk listeført (1650-1850). Kirka ble i 1997 valgt til kommunens kulturminne,og ble i 2000 valgt til kommunens tusenårssted. Arkitekt: John Tverdahl (1948).

For omvisning, ta kontakt med Lurøy kirkekontor tlf - 75 09 15 30.